Notice: Undefined index: options in /var/www/nlstar-nguelouar/wordpress/current/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 123

Datum

Start-Impuls en Martini Sparks bouwen aan de toekomst

Met Start-Impuls heb ik een doel: talentvolle ondernemers in spe helpen om zichzelf en hun onderneming te laten groeien tot ongekende hoogtes. Mannen, vrouwen, jong én oud. Iedereen die de sprong durft te wagen, verdient een kans. Ik word blij van initiatieven die bijdragen aan de toekomst van deze jongere generaties. En daar is Martini Sparks een fantastisch voorbeeld van. Meer dan basketbal en meer dan alleen sport. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.

Over Martini Sparks

Dames topsport móést in het noorden verder ontwikkeld worden en een platform krijgen. Dat was de overtuiging van Rijkwert van Slochteren, bestuurslid van Martini Sparks: “Groningen is een echte basketbalstad, maar een damesteam op eredivisieniveau bestond al jaren niet meer. En dat was jammer, want we zagen mooie ontwikkelingen bij de jeugdbasketbalteams. Hele talentvolle vrouwen, die na hun 18e niet verder konden, omdat het niveauverschil met de seniorenteams te groot was of omdat ze hun club moesten verlaten.”

“Deze talentvolle dames wilden wij een kans bieden in het Noorden. Niet alleen op het gebied van topsport, maar ook in het bedrijfsleven. Meiden van jongs af aan laten basketballen en het perspectief en de mogelijkheden bieden om stappen te maken op het hoogste niveau. Drie jaar geleden hebben wij de schouders eronder gezet en samen met HSVB Martini Sparks in het leven geroepen. Eredivisie vrouwenbasketbal van topniveau. Dit jaar draaien wij ons vierde seizoen.”

Meer dan basketbal

Geen los zand, maar bouwen aan een stevig fundament. Professioneel presteren met intrinsiek gemotiveerde spelers en trainers. Maar Martini Sparks is meer dan alleen topsport. Rijkwert vertelt: “Wij willen onze dames faciliteren in hun dromen en een carrière bieden. Want vrouwen moeten dezelfde mogelijkheden en kansen krijgen als mannen. Niet omdat ze vrouw zijn, maar omdat ze goed zijn. Deze dames trainen iedere dag op topniveau, en soms twee keer per dag. Hier is mentaliteit voor nodig en een goede mindset. En precies die mindset is de sleutel voor een topcarrière.”

Topsport combineren met studie

“Onze ambitie is om structureel topsport in Noord-Nederland aan te bieden. Daarnaast willen wij de vrouwen maatschappelijk door het glazen plafond helpen. Hier zijn partners essentieel bij: universiteiten, hbo’s, mbo’s. In Groningen zijn ze er allemaal. Ook zijn we bezig met het ontwikkelen van ons eigen opleidingsprogramma. Momenteel staat dit nog in de kinderschoenen, maar we zijn in contact met opleidingsinstituten. Zo helpen we vrouwen aan topfuncties.”

Deze ambitie sluit naadloos aan op mijn visie: talentvolle mannen én vrouwen een kans bieden. En aan dit mooie initiatief lever ik graag een bijdrage. Zodat wij samen van betekenis kunnen zijn en de maatschappelijke positie van vrouwen in de regio sterker kunnen maken.

Partnerschap
Rijkwert en ik kenden elkaar vanuit ons ondernemersnetwerk. Martini Sparks is een start-up met een missie, en dat past perfect bij Start-Impuls. Daarom heb ik geen moment getwijfeld en ben ik het partnerschap met deze mooie club aangegaan. 

Rijkwert: “Stefan helpt ons om ons idee verder te brengen, en daar zijn wij erg dankbaar voor. Wij zijn een startende club, en onze sponsoren doen mee om intrinsieke redenen. Daarom spreken wij ook liever van partners dan sponsoren. Partners die zich herkennen in ons verhaal en daarin met ons het verschil kunnen maken. Wij zijn trots dat dit soort bedrijven zich aan ons binden en samen met ons bouwen aan de toekomst!”

Ook enthousiast over onze missie? Lees hier meer!

Meer
ARTIKELEN